pátek 22. ledna 2016

Rostoucí obaly na knížky

Jelikož moje holčička začala chodit přibližně před týdnem do školky a má tam moc milé paní učitelky, tak mě napadlo ušít jim nějakou drobnost pro radost, protože jejich práci velice obdivuji. Sama bych neměla trpělivost na tolik dětí, jako mají ony ;) Nemá cenu čekat na konec školního roku, navíc nevím, jak budu mít čas při práci šít. Takže jsem se rozhodla pro rychlou akci. Látku jsem vybrala v nádherných modrých tónech v takovém orientálním duchu. Je to krásná kolekce Sunrise od Katie Muirhead a mám jí doma ještě v růžové. Střih je z Mariny prosinec/leden 2015/2016 a je prostě geniální. To řešení pomocí gumičky je skvělé- jak je vidět na fotce, vejde se tam klasická knížka cca do 200 stran, ale i větší kousky okolo 700 stran (na všech fotkách vlevo). Myslím, že jiné obaly na knížky už ani šít nebudu. Jako vždy návod z Mariny potěšil :)



6 komentářů:

  1. Nádhera, už dlouho se na něco podobného chystám, potřebuji něco na notýsek do kabelky, a obal na knihu by se také šikl. Látka přenádherná. Dobrý nápad jako dárek pro pí učitelky :) Záložka je stuha? Netřepí se?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stužku stačí trochu opálit by se zatavily konce a netřepí se :) Pak se dá klidně i zahnout aby to vypadalo hezky :)
      Případně jí přehnout na půl, konce opálit a ty škaredé konce všít do obalu aby nešly vůbec vidět :)

      Vymazat
    2. Záložka je stuha- dá se buď založit a sešít a nebo jsem u obalu na moji knížku ten konec stuhy lehce potřela průhledným lakem na nehty- opravdu jen opatrně, aby to nevypadalo upatlaně a drží taky ;) Tyto stuhy budu taky dělat lakem na nehty.

      Vymazat
  2. Ahoj Terezko, jsem začátečníkem v šití, obal na knihu je úžasný. Ráda bych to také vyzkoušela, ale nemohu nikde sehnat tu vrchní gumičku, nebo jak se tomu vlastně říká? Je to něco speciálního nebo se jsi nějak obšila širší gumu? Díky za odpověď Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Použila jsem u všech obalů lemovací pruženku. Prodávají jí v hodně barvách a je pěkně lesklá. Pruží podobně jako gumička, ale podle mého názoru vypadá líp :) http://www.stoklasa.cz/lemovaci-pruzenka-sire-18-mm-x126043

      Vymazat