úterý 5. ledna 2016

Kruhový šál/ Infinity scarf

Kdo mě zná osobně, tak ví, že šály a šátky všeho druhu nosím hodně a strašně moc ráda. Dokonce bych řekla, že jich mám tolik, že už jsem na hraně sběratelství :) Nejraději nosím větší šátky z hedvábí od značky Codello. Ale nepohrdnu ani bavlněným šátkem či kruhovou šálou. Se šitím jsem objevila kouzlo možnosti si ušít vlastní kruhový šál vcelku rychle a snadno. Já strašně ráda ladím oblečení a možnost mít kabelku totožnou vzorem se šálou je pro mě učiněné blaho :D Proto jsem začala ke svým kabelkám šít šály do setů.


Nejlepší návod jsem našla tady http://www.bettymade.cz/category/navody-na-siti/zeny/nekonecny-sal-infinity-scarf a rozměrů 50x140 cm se držím v případě šály, co se obtáčí dvakrát. Pak jsem ale zjistila, že lze udělat i šálu bez obtáčení a vypadá taky pěkně (viz fotografie výše- modrý a červený šál u kabelek). Využije se hlavně u designových amerických pláten, kdy není látky extra nazbyt, pokud už jsem ušila kabelku :) Potom jsou rozměry látky 50x80 cm.

A nově jsem zkusila šít i kombinaci designového amerického plátna, které se dělá v šířce 110 cm a k tomu 40 cm úpletu s elastenem viz další dvě fotky. Šálky při nošení vypadají taky moc pěkně a ještě si jde pohrát s aranžmá, jestli se úplet skryje vzadu na krku a nebo nachvál zamotá někde vpředu s tou bavlnou.


1 komentář:

  1. Vypadá to senzačně !!!ila jsem si předloni na mezinárodku šálu ke kabelce z látek Kaffee Fassetta,šála byla bezva,kabelka se mi moc nevyvedla :-))) .Skvěle vypadají i z šesti fat quarterů nebo z vysloužilých triček ...https://www.pinterest.com/pin/460493130629363301/
    https://www.pinterest.com/pin/507288345506198807/

    OdpovědětVymazat