úterý 12. ledna 2016

Elegantní Amy Butler

Stává se mi jedno pravidlo- koupím látku s nějakým jasným cílem, co z ní chci ušít. Ale pak se jednoho dne probudím, v hlavě mám nápad na použití této látky, ale většinou je to úplně něco jiného a spontánnost se mi většinou vyplatí, protože z konečného výtvoru mám opravdovou radost. Stejně tak tomu bylo i s touto nádhernou látkou od Amy Butler, kterou mám doma od jara, kdy jsem začala šít. Doteď na ní nebyl ten správný čas. Nyní jsem jí použila na podšívku této elegantnější kabelky z koženky v mé oblíbené královské modré. Kabelka se šila vcelku hůř, než na co jsem zvyklá. Střih je z Burdy 12/2015, kde byla vysvětlená formou kurzu šití s pomocí obrázků. No je to jiné než šít podle luxusně udělaných fotonávodů z Mariny. Hlavně se zde použil jiný princip šití- jsem zvyklá šít tak, že se podšívka a hlavní díl k sobě z rubů sešívají a poté obrací přes díru v podšívce do lícu. Zde se ale všívá jinak a navíc mě tentokrát docela zlobil stroj při šití koženky. Ale i tak jsem s výsledkem moc spokojená. Ke kabelce patří ještě popruh na klíče nebo k připnutí malé kapsičky na zip. Uvnitř kabelky je malá koženková kapsička. Návod byl na kabelku bez zapínání, zakomponovala jsem alespoň zapínání na magnet. Příště už bych si troufla na všití i zipového dílu- nyní jsem popravdě nevěděla, co kdy k čemu budu sešívat, tak jsem nechtěla moc riskovat, že něco pokazím (přeci jen šití s koženkou je rizikové, že se prosekají dírky, kterou jsou trvale vidět). Do kabelky se mi perfektně hodí rámečková kosmetická taštička, kterou jsem šila již někdy v létě. Ke kabelce jsem ještě vyrobila koženkový střapec, který se dá libovolně oddělat.






3 komentáře:

  1. Paráda :) Šila jsem docela hodně před mnoha lety a nyní se chci k šití vrátit, už mně nebaví kupované oblečky ;) Kabelky mně lákají, ale z koženky mám strach a taky nevím, zda moje stará dobrá veritaska je na koženku zvědavá :) Poradíte, jakou taškou začít?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kabelek se nebojte :) Jakmile ušijete pár látkových, tak dostanete chuť na ty s koženkou a to už budete mít v ruce. Šití koženky má svoje úskalí, ale jde je překonat :) Kupte si teflonovou nebo kráčející patku a půjde vám to jako po másle. Někdy šiji s univerzálními jehlami, jindy s jehlami přímo na kůži (označení maji Leather). Někdy stroj zlobí, jindy vůbec. Je to hodně o kvalitě koženky, nitích a přijde mi, že i o náladě stroje :D Veritaska je poměrně silný a výkonný stroj- myslím, že koženku prošije v pohodě. Co se týká kabelky, kterou bych doporučila na šití poprvé s koženkou- tak asi tu, kde je jen to dno z koženky a koženková ucha. Nebudete mít nahoře k závěrečnému obšívání vůbec koženku, tudíž to půjde velice rychle a snadno.

      Vymazat