neděle 28. února 2016

Nové knížky od Tildy

Již delší dobu jsem toužila po nové knížce plné hraček od autorky Tone Finnanger, která tvoří krásný svět Tilda. Knížka se jmenuje Tilda´s Toy Box a zakoupila jsem jí zde http://www.bookdepository.com/Tildas-Toy-Box-Tone-Finnanger/9781446306154 . Na Bookdepository jsem objednávala poprvé a jsem moc spokojená- velký výběr knížek nejen o šití, pošta zdarma do celého světa a knížky došly 10-tý pracovní den. Když jsem tam pokukovala po dalších titulech, tak jsem se rozhodla zakoupit ještě jednu knížku od stejné autorky Tilda´s spring ideas http://www.bookdepository.com/Tildas-Spring-Ideas-Tone-Finnanger/9781446302446.


Obě dvě knížky mi učarovaly a strašně ráda jimi teď listuji. Z té dětské knížky plánuji ušít panenku, opičku, papouška, kabelku ve tvaru domečku a jehelníček :)












Knížka s jarní tématikou mě nadchla úplně celá- strašně se mi líbí celý vnitřní design a motiv zahradničení a šití. Koupila jsem si jí hlavně kvůli té Tildě/Andělce se šicím strojem. Každopádně jí asi ušji i tu džísku, co má na sobě ta druhá Andělka zahradnice :)




Mít takovou dílničku jako je na posledním obrázku, tak budu skákat radostí do stropu :)
Každopádně mě autorka natolik nadchla, že uvažuji minimálně ještě o jedné knížce Tilda´s studio :). Jakmile budu mít něco ušité, tak se podělím o fotky ;)

Ještě bych ráda přidala dva super odkazy, které by se mohly hodit nejen mně- našla jsem úplně výborné video v angličtině, jak šít Tildu od střihu až po finální zdobení  https://www.youtube.com/watch?v=h1-kHy4sr38 

A ještě skvělý fotonávod v češtině http://renatapekarova.cz/fantasticky-svet-tilda/ 

sobota 20. února 2016

Obal na metr

Když mi ve čtvrtek přišlo nové číslo Mariny a na obálce byl tento ptáček, tak jsem si řekla, že ho musím okamžitě udělat :) A vzhledem k tomu, že teď velké šití nestíhám, tak ptáček se jevil jako ideální projekt.

Možná nejde z fotky tak úplně poznat o co jde, že? ;) Je to nádherný obal na krejčovský metr v plastovém krytu, kde je uprostřed čudlík pro zasunutí metru. Už dlouho jsem pokukovala na internetu po možnostech nějakého pěkného barevného metru, ale nikde jsem nic nenacházela. Tudíž toto je mnohem krásnější verze a ještě mnou vytvořená. Ivanka v Marině měla zasunování v dolní části- já mám v horní a mám tam i poutko na případné zavěšení.



A takto již vypadá Ivančin ptáček z Mariny. Musím říct, že toto číslo mě absolutně uchvátilo- 3 nádherné kabelky, kapsář do auta, rámečková peněženka a jiné skvosty. Snad brzy najdu více sil na šití větších projektů :) Už mi to moc chybí.

úterý 9. února 2016

Vyšívací bubínek jinak

Tip na tenhle projekt jsem našla na pinterestu a opravdu mě nadchnul. Je vyrobený za chvíli a je vhodný i pro šikulíky bez stroje :)
Protože mi vadilo, jak mám tužky k šití v takovém malém kelímku, tak jsem se rozhodla vyrobit si tento nástěnný držák na tužky, pravítka a jiné podobné drobnosti.





Připravíme si bubínek na vyšívání (já pořídila za pár korun na Aliexpressu), dvě látky, na zpěvnění nezažehlovací výztuhu, špendlíky, pravítko, křídu a šicí stroj.Položíme výztuhu, na ní přišpendlíme látku, kterou chceme mít vespod ( v mém případě černobílá). Na ní si naaranžujeme kapsu z jiné látky- látka je sežehlená a přeložená napůl. Na obrázku fotka s dřevěnným kolem, abych viděla, jak si kapsu chci umístit.




Pokud chceme vytvořit více menších kapsiček, tak si pomocí pravítka a křídy narýsujeme pomocné čáry, které následně prošijeme na šicím stroji.

Nyní teprve nasadíme vyšívací bubínek. Látky pořádně vypneme a zajistíme pomocí šroubku nahoře. Nakonec sestřihneme ze zadní části přebytečné látky na úplné minimum a je hotovo.

neděle 7. února 2016

Srdíčkový batoh

Když jsem u milé Leonky zahlédla odkaz na batoh ve tvaru srdce, tak jsem okamžitě věděla, že ho chci pro svoji Sofinku udělat. Nebýt mi tolik, kolik mi je, tak si ho klidně ušiji i pro sebe :D





http://www.sewmuchado.com/2016/01/heart-backpack-free-pattern.html
Návod najdete viz odkaz výše, ale trochu jsem si upravovala ramenní popruhy (šila jsem je jako u batohu z podzimní Mariny) a i sešívání bylo stejné jako z Mariny. Zde v návodu všívají zvlášť podšívku, já jsem k sobě přední díl a přední podšívkový díl vždy sešila při kraji dlouhým stehem ( to stejné jsem udělala i se zadním dílem a bočním pásem). Vše jsem nakonec sešívala z podšívkové strany a nezačištěné švy jsem olemovala šikmým proužkem.

Šil se vcelku dobře. Jediné s čím jsem trochu bojovala, tak byl přepočet z palců do centimetrů, aby mi vše sedělo. Docela jsem měla strach i z vrchního obloučku, nedopadlo to nejhůře, ale příště to snad lépe vychytám.



Látky jsou z božské kolekce od Roberta Kaufmana Whatever the Weather (návrhářka Lisa Tilse) a kupovala jsem je u Melluzínky https://www.umelluzinky.cz/umelluzinky/0/0/3/52/9/0/?hledatjak=2&slovo=weather . Musím říct, že Melluzínka je můj oblíbený obchod. Mají tam nádherné látky, které vždy přijdou precizně nařezané, zabalené a ještě s malým dárečkem. Vždy mě potěší osobní kartička s mým jménem a poděkováním za nákup. Jsou to drobnosti, ale ty dotvářejí ten celek dokonalosti. Kupovala jsem si z této kolekce i panel s velkými panenkami, na které se taky moc těším.
Od této návrhářky jsem měla i předešlou kolekci Hello Tokyo s gejšami- šila jsem z ní dětský kufřík, kabelku a obal na knížku.